Drawings

Works on paper

Interessen for tegnekunsten og ikke mindst at udføre den, har fulgt mig altid… Min første udstilling var en separatudstilling på Maribo Stiftsbibliotek i 1977, hvor den lokale avis Folketidende skrev: “11-årig udstiller samfundskritiske tegninger”. Her var nemlig tegninger om bl.a. stress og forurening.

With horns

udstillet på “Lys over Lolland” 2017

Som teenager begyndte jeg på mine første skitsebøger, og der er vel intet, jeg holder mere af, end at sidde som en flue på væggen og snige mig til at fange ansigter og karaktertræk på mennesker (…eller andre væsner) omkring mig.

En tegning behøver ikke at konkurrere med fotografiet i detaljer og fotografisk lighed, da det netop er nærværet, følelsen og nerven i stregen, der gør tegningen interessant og udtrykket endnu mere mellem linjerne.

Mennesker i pause

– Jeg gik rundt og tegnede 1000-vis af skitser af folk på togstationer og alle mulige steder. Mennesker i pause – det er et af mine koncepter – pausebilleder, folk der står og venter, fordi det er sådan et interessant øjeblik, hvor de ikke er optaget af dagens dont men sidder og iagttager og nyder deres madpakke eller kigger på livet og er til stede på en lidt anden måde, og så det er et tema, som følger mig – pausen.

Dette har om noget udviklet stregen, og ikke mindst hurtigheden. Det er netop her i det koncentrerede, opmærksomme øjeblik og i den hurtige streg, hvor jeg synes at tegningen udtrykker sig fornemt.

Blandet teknik på tonet papir. (Tonet med kaffe/te/kakao og pigment)