Portfolio

PORTFOLIO

Siden vil blive opdateret med mange flere emner og billeder.
Portrætmaleri, offentlige portrætter, malerier indenfor forskellige koncepter, middelalderteknik nørderi, illustration, satire, udsmykning, TV, foredrag og masterclasses.

Retssalstegninger


Siden slutningen af 90’erne har jeg tegnet i de danske retssale for pressen og TV. En af de seneste store sager var Ubådssagen og mordet på Kim Wall. Mine tegninger af Peter Madsen kom ud i hele verden, da denne grufulde sag havde hele verdens bevågenhed. Det er netop i de mest voldsomme sager, der er en efterspørgsel på skitser direkte fra retsssalen, af tiltalte og stemningen, da det generelt er forbudt at filme og fotografere fra de danske retssale. - Og her kommer tegningen ind som en elegant mellemløsning, uden at være et dokumentarisk billede, giver tegningen et indtryk af tiltalte og situationen til pressen og dermed offentligheden.


Jeg afholder gerne foredrag omkring dette hvor jeg kan vise skitser og fortælle om det at sidde på første række i retten og tegne mordere, terrortiltalte, bandemelemmer og meget mere!


Tegning


Interessen for tegnekunsten og ikke mindst at udføre den, har fulgt mig altid... Min første udstilling var en separatudstilling på Maribo Stiftsbiblioteki 1977, hvor den lokale avis Folketidende skrev: “11-årig udstiller samfundskritiske tegninger”. Her var nemlig tegninger om bla. stress og forurening.


Som teenager begyndte jeg på mine første skitsebøger, og der er vel intet, jeg holder mere af, end at sidde som en flue på væggen og snige mig til at fange ansigter og karaktertræk på mennesker (...eller andre væsner) omkring mig.


Dette har om noget udviklet stregen, og ikke mindst hurtigheden. Det er netop her i det koncentrerede, opmærksomme øjeblik og i den hurtige streg, hvor jeg synes at tegningen udtrykker sig fornemt.


En tegning behøver ikke at konkurrere med fotografiet i detaljer og fotografisk lighed, da det netop er nærværet, følelsen og nerven i stregen, der gør tegningen interessant og udtrykket endnu mere mellem linjerne.

(+45) 40898629

Norrevej 10 
Norre 4972 Rødby DK

annegyrite@mac.com


© Anne Gyrite Schütt - all rigths reserved