Hvem er du

Tasty Friends

(“Smagfulde venner” udstilling 2009 )
 
Manifest og filosofi bag udstillingen:
Hovedpointen er, at selfølgelig driver tænderne af mundvand ved tanken om saftig flæskesteg og sprød svær. Det er da også i orden, for tid & sted i vores kultur, at dræbe dyr. Jeg mener næste skridt vores civilisation må tage handler om kvaliteten, først og fremmest for dyrene, vores medbeboere på planeten,  at de ikke lægger mærke til;  ”at der er noget galt”… altså krølle på halen, tak!
 
Ja, kødet bliver dyrere, men har vi ikke også fedme problemer i den vestlige verden? Har vi ikke et næsten “svinsk” ;-) overforbrug af underlødige fødevarer, som egentlig ikke beriger ernæring og mad oplevelsen hjemme hos familierne? Kødproduktion er både dyr og forurenende (og skaber CO2). Gjorde det noget, at det hele blev af bedre kvalitet og vi faktisk betalte hvad det kostede?

 

Vi skal ikke være efter landmændene, som desperat prøver at overleve, mens vi kun handler efter billigste pris!

 

Det kan vi ikke være bekendt.

Jeg synes det er ulækkert, at gå efter det billigste mad. Det siger sig selv, at det er de fødevarer, der indeholder mindst kærlighed. Ja, mindst omsorg for produktions-dyrene, og afgrøderne. Mindst samvittighed og flest tilsætningsstoffer og madsminke for at dække over virkeligheden!
 
Al magten, hvis den da ikke styres politisk og vi gerne vil beholde det helt frie markede, ligger jo i forbrugerens pung!

 

Hver en krone er med til at styre retningen
for fremtiden!

Synes du at det er vulgært at importere æbler fra New Zeeland, altså den anden side af Jorden, når feks. Lollandske landmænd eller frugtavlere samtidig idealistisk prøver at avle og overleve på at producere nogle af verdens bedste æbler?
 
– Mens vi klager over priser og penge og kun køber det billigste og dermed dårligste (hvis man medregner alle faktorer som transport, forurening, ernæring, ideologi mm.)
 
De fleste har råd. Det er et spørgsmål om prioritering og god vilje. Vi er hjernevaskede til at tro at fødevarer ikke “koster noget”  og at det er en menneskeret at have råd til det hele. Hvad med at vælge det bedste og kun det´ Kål, gulerødder, kartofler, rugbrød osv. er ikke dyrt – heller ikke økologisk.
 
Behøver vi at spise kylling eller svin HVER dag?

 

Alt hvad vi gør og handler har en konsekvens! Det er storslået og vidunderligt, hvis man tænker efter!

 

Man kan vælge at hive dynen op over en passiv næsetip  eller tage skeen i den anden hånd  og gå ud og være med i eventyret… og styre i  en hensigtsmæssig retning, at lede i stedet for at flyde med strømmen uovervejet!

 

Eller er Haribo-mixen, colaen og citronmånen vigtigere?

 

det ikke mere spændende, at foretage et bevidst valg?

At være en moderne køledisk jæger med skarpe øjne og langttænkende hjerne?

 

… og så glæde sig til den sjældnere, men saftige, dejlige og smagfulde flæskesteg med sprød svær… der måske er lidt dyr, men til gengæld  havde krølle på halen?

 

Velbekomme og god “jagt”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIt´s just me. - pig VIIIjpg